четвъртък, 18 януари 2007 г.

Cool hunters, uncool, anti-cool

Ловците на куул се ъпгрейдват в нечовеци някъде през 1999г., когато да си човек престава да бъде куул. Превръщат се в същества с хамелеонови кожи, безцветни, сливащи се с градската среда. Трескаво обменят информация по всевъзможни начини, белят интерфейсите си през няколко месеца, като влечуги.

Няма да разберете идеите на един истински ловец на куул. Те са скрити някъде зад очилата, покриващи голяма част от главата му/й. Обяснение за избрания път не съществува. Ловците на куул са единаци, винаги създаващи уникален маршрут за своето брауново движение.

Най-влиятелните сред тях определят това, което ще се харесва след месеци и години, завихрят въздействието си в концентрични кръгове, повличайки след себе си хиляди последователи. Изкуството да си безцветен е от съществено значение за ловците на куул. Съществуват данни, че от 2005г. повечето са бели и обли като продукт на Apple. Истината е, че добрите вече отдавна са надживели този етап. Сега са някъде напред, недостижими.
-->

Ънкуул е остатъчно влияние от това, което е било куул предния месец/сезон/година. Масова илюзия за куул - дрехи, прически, говор, джаджи, открити и специално мултиплицирани за нас от ловците на куул. Отдавна. Разпродажба в бутик. Текст на песен в блог. Домашно видео в YouTube. Дънки в ботушките.
-->

Анти-куул е останалият свят. Цвят, разнообразие и опит за бягство от досадата. В ловците на куул събужда именно досада. Анти-куул хората се поставят встрани от стремежа всички да са модерни, затваряйки кръга на влиянията. Повечето живеят във фрагмент от минала реалност. Лели с дънкови комплектчета, хипари, посрещащи Джулая с дълги коси. Тениски на Iron Maiden. Трамваи.

Няма коментари: