вторник, 16 ноември 2010 г.

Седя отстрани

и наблюдавам как някога перфектният екип аха-аха да се разпадне - като плод, който е започнал да загнива. Човекът, който играе ролята на съединителната тъкан в отбора никога не е готов за подобна промяна. Сборът от фактори е налице, който иска да търси причини - ще ги открие в изобилие.

"Когато не е счупено, не го поправяй", казват хора, нечували за износване на частите в един двигател. И днес е така - износените части задавят, закашлят, правят ритъма неравноделен и счупен.

Господин "супер-изпълнител" както обикновено пори вълните и не забелязва признаците на разпад около себе си. Госпожа "черногледа" държи всички останали в плен, обрисувайки им с най-големи подробности как нищо не е в ред. Госпожица "апатична" гледа маникюра си и не вдява. Господин "холерик" отсъства, но така или иначе работата на екипа не му е по вкуса. Всеки от хората в заседателната зала има своя причина да иска да е някъде другаде. Никой няма смелостта да погледне останалите в очите и да признае, че всичко е приключило.

Няма коментари: